سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سایت بهار هسته ای ایران

وین - نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد که ایران هیچگاه بدنبال سلاح هسته ای نبوده و نخواهد بود.

به گزارش ایرنا ، علی اصغر سلطانیه در نشست کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایشات هسته ای در وین سخن می گفت، ضمن محکوم کردن آزمایشات و سلاح های هسته ای اظهار داشت: جای تاسف است که پس از گذشت سال ها از انعقاد معاهده منع سلاح های هسته ای و معاهده منع آزمایشات هسته ای ، پیشرفتی در خلع سلاح هسته ای صورت نگرفته است.

سلطانیه در این نشست با اشاره به فرازهایی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در شانزدهیمن نشست سران غیرمتعهدها در تهران، به ترسیم سیاست هسته ای جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

نماینده ایران در آژانس به نقل از رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کرد که سلاح های هسته ای نه امنیت را تامین می کند و نه قدرت سیاسی را تحکیم می بخشد ، بلکه تهدیدی برای امنیت و قدرت سیاسی محسوب می شود.

سلطانیه همچنین به نقل از رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران استفاده از سلاح هسته‌ای و شیمیائی و نظائر آن را گناهی بزرگ و نابخشودنی میداند. ما شعار «خاورمیانه‌ی عاری از سلاح هسته‌ای» را مطرح کرده‌ایم و به آن پایبندیم. این به معنی چشم‌پوشی از حق بهره‌برداری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و تولید سوخت هسته‌ای نیست. استفاده‌ی صلح‌آمیز از این انرژی، بر اساس قوانین بین‌المللی، حق همه‌ی کشورها است. همه باید بتوانند از این انرژی سالم در مصارف گوناگونِ حیاتی کشور و ملتشان استفاده کنند و در اِعمال این حق، وابسته به دیگران نباشند.

جمهوری اسلامی هرگز در پی تسلیحات هسته‌ای نیست، و نیز هرگز از حق ملّت خود در استفاده‌ی صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای چشم‌پوشی نخواهد کرد. شعار ما «انرژی هسته‌ای برای همه، و سلاح هسته‌ای برای هیچکس» است.

سلطانیه در ادامه ضمن محکوم کردن آزمایشات و سلاح های هسته ای اظهار داشت: جای تاسف دارد که پس از گذشت سال ها از انعقاد معاهده منع سلاح های هسته ای و معاهده منع آزمایشات هسته ای ، پیشرفتی در خلع سلاح هسته ای انجام نشده است و همچنان شاهد هزینه های میلیون دلاری برای گسترش این سلاح ها و تولید انواع جدید آن می باشیم.

وی افزود : جمهوری اسلامی ایران همواره نقش فعالی در طول مذاکرات معاهده منع جامع آزمایشات هسته ای و بعد از آن ایفا کرده است و به هنگام مذاکرات این معاهده تاکید داشت که معاهده مذکور بایستی به نحوی تدوین شود که راه بر هر گونه آزمایش هسته ای بسته شود ولی متاسفانه وضعیت فعلی معاهده به گونه ای هست که راه های فرار برای انجام آزمایشات هسته ای باز گذاشته شده است.

سلطانیه خاطرنشان کرد: مذاکرات مربوط به شیوه نامه راستی آزمایی این معاهده بایستی بدون تعجیل و با ایجاد زمینه سازی لازم و نیز با در نظر گرفتن ابعاد حقوقی و فنی و ملاحظات امنیتی کشورها انجام شود.


نوشته شده در جمعه 91/8/19ساعت 10:35 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |


قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت